Praktische info

Over Meda

Mylan rondde de overname van Meda af op 5 augustus 2016. Lees meer

OORSPRONG: In 2005 werd Meda in België gevestigd door de aankoop van VIATRIS en kende zijn verdere ontwikkeling door de aankoop van farmaceutische specialiteiten van 3M Pharma in 2006, Valeant in 2008 en, zeer recent, door de aankoop van Rottapharm-Madaus einde 2014. Vandaag is Meda met zijn filialen aanwezig in meer dan 60 landen over de ganse wereld – waaronder ook de Verenigde Staten – en heeft ongeveer 5000 personen in dienst.

Voor aanvullende informatie over MEDA AB, klik hier

Missie: In België bestaat de missie van Meda Pharma in het aanbieden van een gamma van hoogwaardige producten, gewaardeerd door het medisch korps omwille van een uitstekende kosten-baten verhouding. 

Meda Pharma ontwikkelt zijn activiteiten binnen de 3 belangrijkste sectoren van gezondheid en geneesmiddelen : de ziekenhuizen, het medisch korps en de apothekers.

Meda Pharma staat in voor de ontwikkeling en de verkoop van meer dan 100 producten waaronder een gedeelte onder medisch voorschrift en een gedeelte zonder voorschrift. De belangrijkste therapeutische domeinen van ons bedrijf zijn dermatologie, cardiologie, algologie en oftalmologie.